Träskbräde, Del 2

Jag glömde tyvärr att ta kort på den andra klippavsatsen, men jag kan i alla fall berätta om hur jävla trist det var att inse saker i efterhand. Självklart mätte jag ut så att floden passade perfekt mellan frigolitblocken innan jag limmade. Men, jag glömde självfallet bort att korkbarken är runt 2 cm tjock, så jag tappade 4 cm av floden, vilket gjorde till en pytteliten bäck som i verkligheten hade luktat lite och haft klart vatten på toppen, men en okänd sammansättning utav bakterier, avfall och avföring som botten… Så jag fick helt enkelt börja karva bort nästan alla på den motsatta klippan eftersom jag redan limmat fast barken på den ena. Lite ångest gav det eftersom känslan av att man går bakåt inföll sig. Det funkade dock tillslut och det var dags att mixa ihop betongmixen of doom. Sjukt simpelt recept som garanterat ger en yta som kräver en hammare att slå sönder, mixen består av:

  • 2 delar vatten
  • 3 delar sand
  • 1 del färg (så att man kan se vad man målar)
  • 3 delar lim
  • 2-4 delar finspackel (det är lite höftning över den sista biten, det ska bli som mannagrynsgröt i konsistensen ungefär)

Sen var det bara att slaska på. Det rinner en del och jag var väl inte helt beredd på hur mycket det skulle täcka eller inte täcka, så det blev ett par staplande försök med ingredienserna innan jag helt bestämde mig. Resultatet talar i alla fall för sig själv, och hade jag haft annat material än just frigolit under så hade jag kunnat använda det som mordvapen… Man kan även se den andra klippavsatsen samt mina stämplar som jag behövde för att hålla trädhålen rena, det finns även en till, skakig bild som man i alla fall kan få en idé om hur det ser ut:

Jag avbröt mina tankar om att ha ett träsk vid den vita delen, utan har bestämt mig för att det ska vara en del av ett floddelta om jag nu bygger ”söder” ut. Anledningen till varför jag drog på mixen även i sänkorna berodde på en massa ojämnheter som gjort sig jävligt svåra att göra till flod. Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra med den biten och drar mig för att en tänka på det… Markeringarna med siffror är för Fantasy-plasten som är uppdelad i rutor.

Nu var det i alla fall dags att måla en första omgång med färg. Den Bildsköne trodde att jag skulle komma undan billigt med att köpa en färgspruta, och han har väl delvis rätt eftersom det som jag spenderar i pengar (färg är fan inte billigt!) tar jag igen med tid. Så det var bara att hooka upp kompressorn på föreningen, som nunera går under namnet besten eftersom jag skiter på mig när jag använder den (färgsprutan har ingenting som hindrar vatten från att åka tillbaka in i kompressorn, så när nåt hamnar där så smäller den i 79db).

Så efter ett första lager så såg brädet ut så här

Dessvärre tog jag inte kort på de olika processerna, men i grunden är det ochra blandat med lite svart och rött för att få en djup och läskig träskfärg. Sen stoppade jag in vatten i tanken och höjde trycket på besten för att pressa in färgen in i hål och andra stället som den kanske inte kommit åt. Detta var en otroligt kladdig process och sabbade ett par byxor för mig ganska så mycket… Jag försökte mig på en äventyrarbild, men den ser mest bara blöt ut… Här är i alla fall klippan som man ska passera sett från den flodmynningen.

Nu har jag lagt på två lager färg till för hand så att jag får lite brytning i landskapet. Jag har även lagt på ett par lager färg på klipporna så de sticker ut lite mer, även om det kanske inte är realistiskt så ser det häftigare ut

Här är en bild med ett par av träden nedstuckna så att jag skulle få nån slags bild av hur stora de egentligen är. Det är skitstora, så jag får ta och göra ett par kortare nästa vända. Jag har ju trotsallt bara gjort 30 utav 49 träd så… Notera även kullen till vänster om det första trädet. Det är resultatet av ett väldigt irrationellt beslut från min sida där jag limmade fast en bit frigolit och sedan kom på att det såg för jävligt ut. Tyvärr så hade jag även limmat fast den med blompinnar, så de slet upp ett stort hål som jag fått fylla igen med frigolitrester, spackel, sand och saker jag hittade i papperskorgen…

Slut på del 2…

Annonser
Comments
2 Responses to “Träskbräde, Del 2”
  1. Christo skriver:

    Börjar se riktigt bra ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: