Schélette du SBH

Mantic Games är ett nystartat företag som gör fantasymodeller i plast till ett egendesignat fantasyspel med halvkassa regler. Känns det igen? Det är i alla fall en hel del gamla GW-anställda som gått samman och startat företaget och de har som vision att släppa figurer och regler som de alltid visionerat att warhammer skulle vara, men att de av olika skäl stoppats att genomföra idéen.
I skrivandets stund så har de gjort dvärgar, alver och vandöda. De försöker såklart lägga en ”twist” på just sin otroligt unika värld, men det är mest saker som man känner igen från andra spel och böcker. Och det är verkligen inte någon spännande bakgrund heller, utan mer i stil med ”In the grim darkness of the…” och kanske inget som man drar i baguetten med.
Nog med bittra kommentarer om att företaget kommer stupa om max två år. De ska i alla fall strax släppa en stor låda zombies i plast.
Wargames Factory har redan gjort det, men de togs väl emot sådär av den stora massan. Jag har dessvärre inte fått mina lådor som jag beställde i forntiden, men enligt vänner och folk på internet så är det ett OS-guld i dåliga detaljer, konstiga vinklar och ganska så ogenomtänkta kombinationer av delar. Visst, priset ska tydligen vara toppen, men i slutändan kan man kosta på sig en hundring extra och få gubbar från Studio Miniatures.
Men, nog skrivet om saker som egentligen inte alls har med det här inlägget att göra.
När Mantic Games släppte sina skelett så plockade jag upp ett tio-pack (2 sprues a 3 skelett styck plus en command sprue med 4 gubbar) med intentioner att:

Varje gubbe tog ungefär 20 minuter att måla, med torktiden inräknad. Så resultatet är väl inte jubel och fröjd, men jag är nöjd med hur det ser ut.
En liten introduktion om Song of Blades and Heroes (SBH) skriven av en gästbloggare kommer senare i månaden.
Kan tilläggas att jag köpt på mig tio galna barbarer från EM4-miniatures. För er som är gamla gubbspelsbögare så är det alltså de gamla snygga Grenadier-figurerna som bland annat Copplestone gjorde på sena åttiotalet. De galna barbarerna ligger på målarlistan, men deras prioritering går lite upp och ner i och med min fantastiska förmåga att starta nya projekt gång på gång.

Här är de häftiga skeletten:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: