Träskbräde, Del 3

Den här jävla bloggen har tyvärr gett mig en spark i röven. Så jag smög iväg idag och började bygga lite mer. Eller ja, jag stod och hade ångest i en kvart innan jag bestämde mig för att bara köra på och inte titta bakåt. Det är verkligen inte ett beteende som gett bra resultat innan, någonsin. Men sakerna blir faktiskt gjorda och det är väl det som är det viktiga?
Det var dags att slänga på lite water effect från Woodland scenic. Nu vet jag att de flesta av er vet vad det är, men för de helt oinsatta så är det egentligen seg lack som blir genomskinlig och kan läggas i relativt tjocka lager utan att det ser galet ut. Först var jag sugen på att dra på allt och bara be till högre makter. Men, jag är ju socialist så jag tittade på tavlan av Marx och bestämde mig för att göra det måttfullt och effektivt.
Först hällde jag på halva flaskan och var smått chockad, en flaska kostar trots allt nästan 200 spänn, och det hade knappt täckt nåt. Men, då fick jag för mig att slänga på lite ochra i små bluppar och sedan pensla runt geggan så det täckte upp.
Genidraget Allan! Det såg ju helt plötsligt grymt bra ut, och jag fick en naturlig känsla av ebb. Visst för att ”kullarna” ser helt vansinnigt deformerade ut, men man kan låtsas att de har vatten upp till kanten när det blir flod… Eller om det är flod som är lite vatten och ebb som är mycket. Man tycker att jag borde kunna sånt egentligen…

Man kan även se mina första experiment med flockmaterial till vänster, det finns ungefär 400+ grejer att välja på, så jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig, än.
Nu syns gränsen mellan träsk och flod bra mycket bättre (vid klipporna) och jag inser att jag får arbeta lite mer med floddelen sen.

Jag sprinklade även lite finflock i vattnet för att få lite mer visuell struktur. Lokalen har en hårtork som används för att torka figurer snabbare, så jag drog igång den och började att blåsa vattnet i rätt riktning. Det gav en naturlig formning av vattnet och jag blev väldigt nöjd. Till vänster på bilden kan man även se att jag börjar bygga upp lite växter och grejer för att ge avbrott i vattnet, och för att dölja en massa misstag som kom fram när jag drog på färgen. Den sektionen kommer byggas upp mer framöver, just nu har jag bara limmat dit ”Siflors”, vilket är gräs som limmats ihop för att se häftigt ut, samt lagt dit lite butiksprover med flock för att få lite undervegetation.

Nu var jag tvungen att testa hur träden såg ut i sammanhang med brädet. Det såg bra ut, även om nästa omgång träd kanske kan kortas ner med kanske 5 centimeter så jag får lite ojämn höjd med.

Och tillslut, en bild när jag har en figur på bordet. Figuren (som man inte ser bra alls) är en rysk officer från Ryska inbördeskriget, tillverkad av Musketeer Miniatures.

Förhoppningsvis kan jag utföra lite mer arbete imorgon eller tisdag. Sen blir det till att bygga hemliga objektiv och byggnader.  Vill ju inte avslöja allt för de som ska delta i zombiebataljen nu i vinter…

Annonser
Comments
3 Responses to “Träskbräde, Del 3”
 1. Hammarn skriver:

  Gillar brädet. Har du inte stativ till kameran? Jag får en känsla av att planen int ekommer till sinn fulla rätt då bilderna är lite OOF.

  • Redaktörn skriver:

   Det är taget i föreningens kök med en Iphone, tror inte jag har möjlighet att få in ett stativ där utan att riva ner saker över mig och brädet. Men, häftigare bilder dyker självklart upp när jag kan ta det till föreningens spelrum som har två stora fönster som ger bra ljus 🙂 Tack för kommentaren!

 2. Christo skriver:

  Nice-ness!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: