Nyhetssvep November/December

Jag har, dessvärre, insett att det inte går att konstant uppdatera bloggen med nymålade grejer och artiklar pga tidsbrist hos alla involverade. Kanske kan det komma igång efter julen och allt det där.

Men, för att råda bot på uppdateringsinfrekvensen så tänkte jag försöka köra ett nyhetssvep lite då och då med nya releaser som är gubbspelsrelaterade.  Självklart tar jag bara upp saker som är intressanta för mig…

Först ut är Fenris Games som släpper en hel bunt med Modern Investigators, planerna är att börja gjuta och packetera dem runt jul. Förhoppningsvis så kan det bli en trevlig julklapp, eller försenad present.

En sidnot om Fenris Games bara.
Företaget är nästan antikt, dvs 20 år, men har fortfarande inte orkat lägga upp en webbshop utan har valt att lägga allt på e-bay. Vilket innebär att man får leta, scrolla, svära, hota och gråta sig fram tills man hittar modellerna. För även om FG har varit jätteduktiga med att sortera sina grejer rätt (för de har jävligt mycket grejer, och bra grejer med!) så är e-bay motorn sådär efterblivet jobbig att hantera ibland. De ska lägga upp en webbshop och har börjat lite smått med ett par fantasy-grejer.

Modern Investigators

Tillverkare: Fenris Games
Skulptör: Mark Evans

Hasslefree Miniatures är ett företag som ligger mig varmt om hjärtat. Inte bara för att Herr och Fru White är aktiva i communityn, de gör även riktigt snygga figurer. Deras Adventurer Range har nog alla spanat in minst ett par gånger, och i  mitt fall fått för sig att köpa allt… De är även ganska hårda på sin lansering av Grymn, vilken kan enklast beskrivas som dvärgar i rymden (ganska unikt koncept! Eh…).
Men, de har i alla fall fått för sig att lansera årets figur!

Boy In Goat Suit

Tillverkare: Hasslefree Miniatures
Skulptör: Mattias Zander

Otherworld Miniatures kan nog, tillsammans med Dark Sword Miniatures, lätt påstå att de gör de absolut läckrast fantasy-figurerna. I alla fall enligt mig. Det finns en enkel och ren estetik bland alla deras grejer som gör att jag personligen kan spendera timmar med att spana in deras grejer, planera ogenomförbara kampanjer och dioraman, lägga allt i en varukorg och inse att det blir runt 4000:-, planera igen…
Jag kan säkert skriva en ganska lång text om deras grejer och hur deras enkla estetik lockar mig. Men sån är inte jag.
Men däremot, här är ett släpp som får det att kittla lite extra i den nerv som reagerar så fort nåt påminner  om 1920-talet och pulp-äventyr.

Mummies


Tillverkare: Otherworld Miniatures
Skulptör: Paul Mullen

 

Frothers Unite är ett av de större gubbspelsforumen tillsammans med Steve Dean och LAF.
Varje år kör de ett tema inför Salute (största/värsta/creddigaste gubbspelskonventet i England). Förra året var Frotherheim. Vilket enklast kan beskrivas som att trettio personer gjorde en varsin terrängbit och målade lite gubbar som de sedan spelade mot varandra med. Rätt ballt koncept och väldigt underhållande såklart!
Frotherheim var för övrigt en variant på Mordheim och SBH.
I år har de vanliga gossarna bestämt sig för att göra Cthluedo. Kanske ett självförklarande projekt, även om jag är osäker på hur det ska genomföras.
I alla fall, lagom till Salute, och som en del av att skaffa cash till allt byggande, så har Frothers i vanlig ordning utlyst en skulptörtävling som är öppen för alla. I vanliga fall så skulle de resultera i att nån halvbra figur dök upp och sedan var resten rent bajs. Men, inte här inte!
De flesta som har lämnat in bidrag är skulptörer till yrket, och man kan urskilja vilka de är om man är gubbspelsskadad.
Tre set kommer släppas nästa år i alla fall.
I vanliga fall brukar jag vara nogrann med skulptörens namn, men i detta fallet pallar jag nog faktiskt inte leta upp vad de heter på riktigt, utan utgår från vinnarlistan.

Set 1 – Lurkers

Tentacled Lurker (Första Plats)
Skulptör: Hive Trygon

The Grandfather (Andra Plats)

Skulptör: Relic

Untitled Creeper (Tredje Plats)
Skulptör: Uti Bad Smile

Set 2 – The Hapless Mortals

The Honourable Timothy Whopping (Första Plats)

Skulptör: Andrew Rae

Lady Pussyhat (Andra Plats)

Skulptör: Esben

Mrs. Migraine & Colonel Marbles, Eldrich Horror Hunter (Delad Tredje Plats)


Skulptör: Klute

Skulptör: Mabus

Fler nyhetssvep för den här månaden dyker upp nästa vecka. Det är väldigt mycket på en gång nu bara…

 

 

Annonser
Comments
4 Responses to “Nyhetssvep November/December”
  1. widgren skriver:

    fina grejer! vet du om de finns att köpa? hive trygons figor och transvestiten är riktigt coola figurer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: