Projektuppdatering

Efter att det stackars träskbrädshelvetet fått stå i en alldeles för lång stund i sin egna ensamhet så började jag för ungefär 3 veckor sedan att ”flocka” det.
Det var den biten som jag faktiskt haft mest ångest över, varför vet jag inte. Det är i alla fall förbi nu och jag kan börja fokusera på att göra ytterliggare 25+ träd samt bygga lite detaljbitar!

En av de första saker jag gjorde med brädet var att bestämma mig för att ha modulära terrängbitar. Självklart en briljant idé om man vet vad man ska ha… Men det var lite si och så med det när det gällde ett av elementen.
Men, skam den som ger sig, för helt plötsligt var det otroligt självklart vad jag skulle göra för nåt!
I träsk har man lite olika skjul och bryggor utsatta för beredskap och redskap. Ett sådant passar faktikst perfekt i ett zombiespel. Man kan t ex slå ifall det är låst och hur mycket värdefulla grejer det finns inne i skjulet.
Har bara byggt den yttre väggen än så länge, på ett aningen efterblivet sätt såklart eftersom jag inte har en förmåga att planera mina byggen nåt vidare…
Taget med Ajfånen klockan 2300 igår natt, så skärpan är inte hundraprocentig, men man ser i alla fall storleken och får en idé om vad det kommer att bli.

Tillsammans med en Tysk Stormtrooper Great War Miniatures
Samma figur, nu från ovan för att se storleken från ovan. Figurens bas är 22mm.

Helt apropå tysken så har jag även rensat och basat upp det lilla byte jag genomförde för ett par månader sedan.
Bytte nånting från Helldorado mot en blister med 5 stycken Late War German Storm Troops från Great War Miniatures samt 2 blistrar med Ryska befäl och soldater från Musketeer Miniatures. Har satt dem på tristessavbrotts-backup när jag tröttnar på att måla mina zombiegrejer (det är faktiskt väldigt bra att försöka göra avbrott så att man inte toksabbar figurerna genom att vara oinspirerad).
Lite bakgrund till det tyska specialistförband som jag har figurer till:

One of the major developments of the First World War was the stormtrooper. These were assault troops trained in squads as trench fighters and formed by individual regiments from 1915 with the Sturm-Bataillone being developed in late 1915 early 1916. Each of these Sturm-Bataillone consisted of 2-4 companies with a machine gun, flame-thrower and mortar or Minenwerfer companies. This raised the old and still on going argument against elite formations , that is that by concentrating the best men in these companies the quality of the normal infantry decreased, this led to most of these storm battalions being broken up. It is important not to confuse these troops with the shock divisions used in 1917-18 who were chosen to make counter attacks rather than defend like ordinary divisions.

Jag provar fortfarande lite olika tillverkare till första världskriget. Har en långskriden plan om att spela lite Back of Beyond/Pulp-äventyr i framtiden. Då kan man lätt ta Tyskarna och göra om till legosoldater (en relativt vanlig efterkrigssyssla för många av förbanden som hade lite svårt att anpassa sig till det nya Tyskland). Ryssarna passar utmärkt till både lite Östfronts-skirmish, Ryska Revolutionen samt även Back of Beyond/Pulp-äventyr.

Lite bakgrund om Great War miniatures och dess skulptörer kommer säkerligen komma i framtiden när jag faktiskt får för mig att måla upp figurerna! Just nu är de bara fastlimmade på ett par mdf-baser med ett par generösa klickar trälim.
Även dessa tagna med telefonen, så inga närbilder än tyvärr.

Och Ryssarna! De är från Musketeer Miniatures Early Russian-range. Inte för att det har jättemycket betydelse utöver några beslag, nån knapp och nån extra detalj på jackan. Det har i alla fall inte det för mig, även om jag antagligen skulle få skit för det om jag postade på något historieforum där de värsta uniformsautisterna hänger…

Annonser
Comments
2 Responses to “Projektuppdatering”
  1. Pär skriver:

    Snyggt mönster på påsen!
    Vad är det för suddigt knas som står i förgrunden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: