En bra början på nya året

Vissa sitter nu och pepprar i sig shots med glädjande behag. Andra sitter i sin ensamhet och funderar på livet.
Själv surfar jag gubbspelssidor…
Lite snubblande på det stora internet slutade med att jag hamnade på ilovewargameing.com
En skön sida om allehanda grejer för gubbspel. Och, de berömda bildtunga posterna av Joe som verkar resa på varenda gubbspelsarrangemang på de brittiska öarna.
Den här omgången bilder är ifrån årets Salute. För de som inte vet vad det är så kan det lättast beskriva som Grand Prix inom gubbspel. South London Wargamers har arrangerat Salute sedan mitten av sjuttiotalet och de verkar inte tappa tempo. Det blir större och mäktigare för varje år som går.
Men, det skiljer lite mellan Salute och de svenska ”konventen”. Eftersom allt bara är på en dag så försöker folk demonstrera sina produkter så intentsivt som möjligt. Detta innebär att väldigt många spel är ”Titta men rör fan inte för det är bara vi som spelar!”, och det kanske kan vara trist. Men, det finns väldigt mycket att göra runtom och nästan alla gubbspelstillverkare skaffar sig plats på Salute för att kränga varor.

Självklart hoppas bloggen att någon gång åka dit, men det är av väldigt ekomomiska skäl som det inte skett än. Inte för att resan blir dyr när det inte sker någon övernattning. Det är mängden butiker i kombination med kreditkort som sabbar allt.

I alla fall, här är länkarna till Joes tre bildsessioner, lite text, jävligt många bilder. Med andra ord, en ren fröjd för gubbspelare!
En liten varning är dock på plats för alla som sitter på sega bredband eller surfar med telefonen. Det är enormt bildtunga delar så det kommer ta en sjujäkla tid innan allt är färdigladdat!

Del 1
Del 2
Del 3

Annonser
Comments
6 Responses to “En bra början på nya året”
 1. Josef Boberg skriver:

  Gott slut – och Gott Nytt År !

 2. Fredrik skriver:

  Tack för länkarna! Det var nog det värsta jag sett i
  gubbspelsväg, om jag åkte dit skulle ungarna få äta gröt resten av
  livet – jag skulle bränna alla pengar jag har. Helt otroligt att
  det finns så många företag som det gör. Jag undrar hur stor den här
  hobbyn är egentligen?

  • Redaktörn skriver:

   Det är alltid tecken på hobbysundhet när ens planer om att vara lycklig innebär att ens familj lider!
   Det verkar vara en rätt stressad tillställning och de som har farit på dem pratar om att de första timmarna går åt till att tömma besparingskontot för att sen se ett par spel och dricka öl. Iofs låter det perfekt i mina öron, men jag kan tänka mig att de mer stillsamma arrangemangen på öarna (gubbspelens hemland har ett par dussin per år) kan vara attraktiva ur svenska ögon. Lite soft engelsk lantstil med tweeds och avslappnad atmosfär med många deltagarspel.

  • Redaktörn skriver:

   Sen angående storleken på hobbyn så bör man ha i åtanke att nästan 85% av gubbspelstillverkarna är sidoprojekt. De flesta kan helt enkelt inte överleva på sin hobby. Men stor är den, Även om man inte räknar in Flames of War, Warmachine och Warhammer.

 3. Per Pirat skriver:

  Heja, aldrig har en kopp kaffe suttit så bra som till det
  här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: