Nyhetssvep December del 3

Det nya året står vid dörren, och det är dags att kasta det gamla och så vidare bla bla bla.
Då känns det väldigt fräsch med ytterliggare ett nyhetssvep! Jag försöker få lite variation den här gången så att inte folk tror att jag favoriserar någon specifik gubbspelstillverkare. Iofs, det gör jag, men det är en senare historia…

Här på bloggen uppskattas mindre företag, inte för att stora företag är äckliga eller onda. Utan snarare för att de mindre företagen oftast hittar på lite intressantare grejer jämfört med de större som nästan* alltid är systembundna (Warmachine, Warhammer etc).
Ett av året nystartade företag heter Tengu Models (en fin intervju kommer nästa år) som har som mål att släppa grejer som de själva saknar. Nu har de sakta börjat med en CoC-range av gubbar. Samt lite moderna zombies och andra tillbehör. Det bådar mycket gott inför framtiden!


Ett nytt, relativt nystartat företag är Miniature Factory. Mannen bakom är den inte helt okände Jacques-Alexandre Gillois. Fransmannen stod bakom en stor del av Rackhams figurer och kan det där med snirkiga detaljer och välgjutna saker. Nu har han släppt en range med bönder. Tyvärr lite i fel skala eftersom de är large heroic, likt Reaper Miniatures. Om man blundar för det och låtsas att de lider av gigantism så kanske man inte bryr sig?
I alla fall, här kommer några släppen.  Och som jag skrev innan, figurerna är saftigt stora, så jag är vänlig och skriver med måtten så folk slipper sitta hemma och gråta när de får figurerna och inser att de köpt jättar…

Ned 37mm

Uncle Meat 45mm


Daisy 33mm

Skulptör: JAG
Tillverkare: Miniature Factory

Andrew Rae är en av årets flitigaste skulptörer tillsammans med Paul Hicks (det finns såklart en massa andra som kastar ur sig figurer som om det inte fanns en morgondag, men de är inte lika intressanta). Han har nu startat ett eget företag vid Statesque Miniatures. Det passar såklart den gode Rae som handen i handsken då han bara gör kvinnor, och ibland män med undantag. Så vill ni ha elegant skulpterade figurer med överdådiga detaljer i äkta 28-skala så är det här butiken för er! 4 figurer har släppts än så länge, och det kan väl anses vara okej när man har haft igång allt officiellt i runt 20 dagar…

Skulptör: Andrew Rae
Tillverkare: Statesque Miniatures

Hasslefree Miniatures är en bloggfavorit och jag ska inte göra något större utlägg. Men nu har de släppt en figur som jag kände  var ett måste-köp.

The Smudgester
Skulptör: Kev White
Tillverkare: Hasslefree Miniatures

Paul Hicks fortsätter släppa små hintar och teasers från sin nya range. Nu har iofs all förstått att det handlar om figurer till A Very British Civil War (Jag ska be Hammarn att göra nån text nästa år om det här fenomenet). Hans senaste teaser är väldigt gullig och nästan ett måste för miljövännerna…Och tillslut, en figur i kärlekens tecken!
Själv har jag alltid känt att läderbögar har levt en undanskymd tillvaror i gubbspelssammanhang. Detta har även herrskapet hos Golgo Island, så efter nyår kommer mannen som fått folk på olika forum att skriva saker som ”Ååh, en bög” och ”Vad äckligt att hans kalsonger är trånga”.

Skulptör: Shane Hoyle
Tillverkare: Golgo Island

Det var allt för i år, gott nytt år!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: