Siberia Miniatures

Det har dessvärre gått en liten stund mellan uppdateringarna.
Så idag tänkte jag kompensera lite med ett roligt företag ifrån Siberien med det aningen ofyndiga namnet Siberia Miniatures.

I vanliga fall brukar jag inte prata så mycket om företag för att verka objektiv, men nu kan jag faktiskt inte låta bli. Bara det faktum att killen bor så långt bort i Siberien att han har närmare till Kina än Europa är jävligt ballt.
Eller att han har lyckats hitta en otroligt begåvad skulptör som gör fantastiskt detaljerade figurer till en vettig summa pengar.
Det som personligen tilltalar mig med det här företaget är att den okände skulptören håller sig ”realistisk” och ganska så oheroiskt med händer och huvuden. Likt Musketeer Miniatures Ryska range.
Nuff talk, nu blir det lite bilder!

Basmachis, skulptör okänd
Tyvärr har inte ansiktsdetaljerna kommit på än. Men om man tar det mot tidigare arbeten så tror jag verkligen att det kommer se bra ut!

Polskt infanteri, Rysk-Polska kriget 1920, skulptör okänd.Rysk pansarbilsbesättning, Ryska inbördeskriget, skulptör okänd


De har även börjat att skulptera/bygga hus som passar perioden. Skalan är 1/56, så den kan se lite sne ut i kombination med ett par tillverkare. Men helt ärligt, husen är hur snygga som helst!

Ryskt Lanthus, Skulptör okänd


Med extra tillbyggnad (ingår antagligen i setet)


Och, det härligaste till sist!
Vad sägs om en ortodox kyrka med detaljerad interiör? Kommer antagligen kostar runt femhundringen för bara själva modellen, men om man är seriöst intresserad av perioden så lär man nog slå till!
Det ska komma fler släpp under året, de vill även ha sin butik i något europeiskt land av smidigare skäl. Just nu är folk lite skeptiska till att beställa då Paypal vägrar ha nåt med ryssar att göra?
Men, den gode Hammarn har beställt och säger att det funkade fin-fint. Och jag får nog ta och lita på honom!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: