Nyhetssvep Februari

Igår var det allt en riktig gubbspelsfest när det gällde filmer. Sexan slog på stort och körde Aliens – Återkomsten. En klassiker enligt många, och tydligen en enormt stor inspirationskälla för gubbspelare som gillar tanken med Colonial Marines och Aliens.
Ett företag som verkligen tagit vara på detta är Kurashan miniatures. Nu har de iofs inte några officiella Aliens, det är det ingen som haft sedan Leading Edge Miniatures gjorde ett par 1/72:or under sent åttiotal (ni minns de säkert, de gjorde även Bram Stokers Dracula, Army of Darkness, den sjukt underskattade Virtual Reallity-filmen Lawnmower Man och säkert fler som jag inte känner till. Allt var i alla fall packeterat i snygga plastfodral med skum emellan).
Khurashan (enkelstavat…) har i alla fall skulpterat fram några ‘Not-Aliens’ som är helt okej om man tänker på att de är 15mm. De har även gjort ett par helt okej ‘Not Halo’-figurer som används flitigt av communitien, och man letar så hittar man även en Vacation Alien.
I alla fall, de har nu släppt en rätt ball Eldritch Horror som ser ut så här:

Och ett par söta dvärgkultister!
Inte nog med att man fick se värsta fajten i en rymdskepphangar, TV8 körde på stort och visade Four Feathers. Egentligen en skitfilm de första 10 minuter och sista 20. Men allt där emellan har allt som man kräver för att njuta av kolonialstrider, fyrkanter och snygga nedvärderande åsikter om förträffligheter!
Och som läsarna vet så har jag ett speciellt vurmande för pickadoller och kameler, titta här bara:

Bröderna Perry är väl rätt berömda i den här hobbyn. De har trotsallt skulpterat Catachan Warriors (Oh Yeah!). Men även en otrolig mängd figurer till Wargames Foundry och självklart, till deras egna firma Perry Miniatures. Deras idé är att erbjuda bra figurer till en bra slant. Inte helt fel alls, £6 för 7-8 tennfigurer kan väl anses vara ganska så billigt.
Jag skojar bara, det är jättebilligt och därför jättefarligt att gå in på deras sida. För helt plötsligt sitter man där och tänker ”Hmm, det här med Hundraårskriget är ju rätt ballt, och så dyrt var det ju inte att köpa på sig 100 riddare och franska bönder”. Kineserna kommer snart jaga mig och mitt tenn om det fortsätter i den här takten.
Deras Sudan-range, försöker återknyta här lite, är väldigt utarbetade och innehåller allt från Kamelkåren (Wohoo) till Brittiska sjömän. Och såklart, en jävla massa mahdister med afron som får Shaft-filmerna att verka flinstskalliga. De har även släppt en bok på ämnet som heter Go Strong Into The Desert. Klassisk gubbspelsporrbok med lite info, historia och bilder på uniformer. De har även börjat att tillverka saker i plast. Nu har det bara varit för Napoleon, Amerikanska Inbördeskriget samt det Engelska. Men helt plötsligt, out of the blue, så fanns de där på Salute och hade tagit med sig två små guldkorn.
Ansar in plastic! (Och bredvid Zouaverna som kommer inom kort!)

Kan även tillägga att förra numret av Wargames Illustrated var en Sudanspecial (De hade väl slut på meningslösa FoW-artiklar). Den kan rekomenderas starkt ifall man vill få sig en snabbsummering, och produktplacerad, bild av kampanjen.
En liten varning bara om länken då den är kopplad till Battlefronts grejer, och den databasen är så full av skräp så sidan kan ta tid att ladda ibland.

Från Aliens via Sudan tar vi oss till nästa relase (det kommer fler svep i veckan, don’t worry);
BoB Murchs väldigt balla Kinaindianpirater!

/R

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: